Kleine series spuitgieten

Wij begrijpen heel goed dat start-ups geen boodschap hebben aan grote productie reeksen van 100 000 spuitgietonderdelen. Daarnaast willen bedrijven vaak eerst de produtie en verkoop van een nieuw product op kleine schaal uittesten. Daarom is er nood aan het kunststof spuitgieten van kleine series. Net daarom, zijn we reeds jaren gespecializeerd in het produceren van kunststof componenten in oplages vanaf 500 stuks. Voor dergelijke productie runs is het vaak zo dat een spuitgietmatrijs reeds de goedkoopste oplossing biedt in vergelijking met CNC frezen en 3D printing. En tevens zijn we er van overtuigd dat we meer toegevoegde waarde kunnen bieden door onder meer te assisteren bij productontwikkeling. Produceren van kleine reeksen vergt een specifieke aanpak waarbij de mensen speciaal opgeleid worden maar ook het machinepark afgestemd op een flexibele productieomgeving.

Kunststof spuitgieten in kleine oplages.

Als toeleverancier van kunststof componenten is het noodzakelijk om flexibel te zijn bij het spuitgieten van kleine series. We streven daarnaast ook naar zo kort mogelijke productietijden. Daarom zijn we ook gedreven in het bieden van deze oplossing voor onze klanten. We produceren stalen spuitgietmatrijzen gemiddeld in 40 dagen. Daarna testen we de matrijs getest en doen we een proefspuiting. Als de kunststof onderdelen in orde zijn sturen we een sample naar de klant op ter goedkeuring. Eenmaal de spuitgietstukken goedgekeurd zijn produceren we de volledige reeks. Het is zo dat kleine series van 500 tot 1000 stuks binnen de 2 a 3 weken geleverd worden.

kunststof spuitgieten in lage oplages
kunststof spuitgieten in lage oplages

Wat zijn kleine aantallen voor productie?

We rekenen een bestelling van 1 tot 10 stuks als prototypes. Daar zullen de programmeer kosten, instelkosten en transportkosten doorslaggevend zijn in de stukprijs. Daarbij maakt het type grondstof: kunststof of metaal nauwelijks een verschil. 3D printing bieden we ook aan maar dat is niet onze hoofdactiviteit. Voor alle aanvragen die kleiner zijn dan 500 stuks bekijken we eerst de kostprijs van alternatieve productiemethodes.