Kunststof Ventilator behuizing

Spuitgieten van kunststof onderdelen voor Radiale blower

 

Deze ventilator behuizing wordt geproduceerd met 3 stalen spuitgietmatrijzen. De set bevat de 2 ventilator helften en 4 bevestigingsschijven om verschillende motoren te kunnen bevestigen. De 4 schijven worden in 1 matrijs met 4 verwisselbare kernen geproduceerd.

Materiaal van deze kunststof onderdelen is ABS. Een uiterst geschikt materiaal voor dergelijke toepassingen.

 

Deze matrijzen hebben reeds een grote omvang. Het wordt soms onderschat hoe groot een matrijs is om een bepaald product te kunnen vervaardigen. Het is daardoor ook niet mogelijk om meerdere grote onderdelen in 1 matrijs te krijgen om de prijs te drukken. Heel grote matrijzen zijn moeijlijker te hanteren en moeten worden gebruikt op veel krachtiger spuitgietmachines. Daarom is het goedkoper om meerdere matrijzen te produceren.

 

Je wil een kunststof product laten spuitgieten? Maar je hebt nood aan professioneel advies ? Of je wil een kunststof product laten ontwerpen volgens de regels van de kunst ?

Bij Metron Technics ben je aan het juiste adres !

Hoe gaan we te werk ?

Heel eenvoudig. Heb je reeds een ontwerp in 3D ? Of enkel een idee ?

Indien je nog geen 3D file hebt kunnen wij deze voor jou aanmaken. We doen dat met Pro Engineer (CREO). Een 3D file laat ons toe om de opbouw van de matrijs en het volume en gewicht van de kunststof te bepalen. Indien er nog zaken onduidelijk zijn voor jou dan zullen we je graag adviseren. Dat kan gaan over de materiaalkeuze, maar we helpen ook zoeken naar oplossingen omtrent produceerbaarheid.

Aan de hand van een 3D file, keuze van grondstof en de gewenste aantallen zullen wij een staffel prijs opgeven. U krijgt van ons 2 prijzen :

 

  1. Prijs van de matrijzen = investering
  2. Staffelprijzen voor de kunststof onderdelen (geleverd bij u)

Indien je onze offerte goedkeurt kunnen wij de productie van de matrijzen opstarten.

De productie duurt gemiddeld 35 werkdagen. Na deze termijn worden proefspuitingen gedaan. Indien het onderdeel door ons goed bevonden wordt dan sturen wij 1 à 2 samples naar u op ter goedkeuring. Indien u bemerkingen heeft zullen wij samen met u de mogelijkheden bespreken. Geen nood, de matrijs kan nog bijgewerkt worden.

Eenmaal de productiesamples door u zijn goedgekeurd zullen we de series produceren en opsturen.

Het Metron Technics team

Steeds to uw dienst