Matrijs met 12 caviteiten

Waarom 12 caviteiten?

Kunststof spuitgieten is uitermate rendabel als men heel grote oplages kan produceren. Met een matrijs met 12 caviteiten produceren we 12 identieke onderdelen per cyclus. Daardoor gaat de productiekost drastisch omlaag voor elk onderdeel. Echter is de matrijs een stuk duurder in aanschaf. Dat wordt helemaal terug verdiend door de grote aantallen producten die er mee geproduceerd worden.

Voor reeksen tot 3000 en zelfs 5000 stuks per jaar zullen we meestal maar 1 caviteit voorzien in de matrijs. Vanaf 5000 per jaar kunnen we naar 2 of 4 caviteiten gaan. Matrijzen met 1 caviteit zijn goedkoper. Echter is de productiekost van de kunststof onderdelen iets hoger.

 

spuitgieten met stalen spuitgietmatrijzen met 12 caviteiten

Wij produceren stalen matrijzen voor het spuitgieten van kunststof componenten. Daarenboven hebben onze matrijzen de beste prijs/kwaliteit verhouding. Tevens, zijn ze tot 30% goedkoper. Daarnaast is de gemiddelde productietijd voor dergelijke matrijzen is 35 werkdagen. Een matrijs is voor ons pas af nadat onze klant een test sample goedgekeurd heeft. Verder is de levensduur van de matrijzen afhankelijk van de gewenste ordergroote. Een basis matrijs heeft een levensduur van 100 000 tot 300 000 shots.

Service bij Metron Technics

We doen bij Metron Technics meer dan lauter productie van kunststof producten en matrijzen. Uiteraard geven we steeds advies over de mogelijkheden van kunststof spuitgieten en matrijzenbouw . Daarnaast ontwerpen we producten op een correcte manier zodat we die ook gemakkelijk kunnen produceren. Als extra troef kunnen we ook assembleren. Op die manier creëren we een meerwaarde.